tisdag 9 februari 2016

JORDBÄVNING SKAKADE GRIPHAMN!


EXTRA! EXTRA!
JORDBÄVNING SKAKADE GRIPHAMN!
2016-02-09
Strax före 19.30 släpptes helvetet lös i Griphamn. Jordbävningen som skakad staden uppmättes till 7,9 på richterskalan och efterlämnade en stad i kaos.
Det är i nuläget svårt att bilda sig en uppfattning om hur stor förödelsen är men klart är att det är en katastrof för staden och dess innevånare. Redan har ett hundratal dödsfall rapporterats och siffran stiger hela tiden stadig. Sjukhuset som mirakulöst klarat sig undan det värsta förödelsen har satt in alla resurser de har för att undsätta de skadade som strömmar dit.
Aldrig tidigare har ett skalv av den magnituden skakat Sverige och forskarna står lamslagna, ingen förvarning gavs från moder jord och avsaknaden av efterskalv förbryllar och skrämmer. Skalvet uppmättes till 7,9 på richterskalan och är det kraftigaste skalvet som någonsin uppmätts i Norden någonsin sedan mätningarna startade.

På gatorna i staden råder kaos, glassplitter från trasiga fönster, betongblock och nedrivna elledningar. Hus som hel eller delvis kollapsat. I tunnlarna under staden sitter tusentals människor fast i tunnelbanetåg och stationen invid torget har delas i två genom en djup spricka. Skadade människor i chock och i panik, räddningstjänsten och polisen försöker febrilt att skapa ordning och rädda dem som begravts i rasmassorna. Många civila som klarat skalvet hjälper till i räddningsarbetet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar