torsdag 7 september 2017

Bombdåd i Griphamn.



Bombdåd i Griphamn.
En bilbomd detonerades i närheten av klubbhus i industriområdet i natten till torsdag den sjunde september. Polisen har spärrat av området för säkring av teknisk bevisning, samt i för undersökning av fler bomber. Enligt uppgift har en person omkommit och två skadats allvarligt.

Det var under natten till torsdag klockan 03:13 som larm om en explosion inkom till SOS av Bertil Svensson som rastade sin hund.
        Jag gick med min hund, han är sjuk och behöver rastas mycket, ser du, när jag hörde en explosion, som en dov smäll som fick saker att skaka! Berättar Bertil Svensson för oss.
Smällen skrämde både Bertil och hans hund Ludde som redan innan var rädd för fyrverkerier.

Enligt polisens presstalesman så misstänker de att bombdådet var riktat mot det ökända gänget BTK, då det endast var medlemmar därur som skadats. Lokalen som bomben smällde utanför är sedan tidigare känd hos polisen som BTKs huvudkontor och även om de är sparsamma med sin information angående fallet, så bekräftar de att både de skadade och den döde är kända hos polisen sedan tidigare, på grund av samröre med just BTK.
I nuläget har de heller inte hittat fler bomber, utan att det handlar om en enskild detonation. Polisens presstalesman talar om att de inte hittills känner igen tillvägagångssättet eller uppbyggnaden av bomben utifrån tidigare erfarenheter eller register, och de ber eventuella vittnen att ta kontakt med dem så de kan få en bättre uppfattning om händelseförloppet. I nuläget har de ingen misstänkt.

Jag har tidigare skrivit om gängrelaterade händelser i Griphamn och tyvärr verkar det som om staden står på kanten till ytterligare en sammandrabbning mellan gängen om det kommer fram att något av de rivaliserande gängen genomförde dådet.
Sker detta står hoppet till att de sköter det snyggt som nu och inte drar in oskyldiga i sina krig.

Bengt Sjöberg, journalist KG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar