söndag 17 september 2017

JONATHAN PRYTZ TILLBAKA I STARDUST



MUSIK: ” I sinnet har jag nog aldrig klivit av.” Stardust återförening växer! Basisten och musikproducenten Jonathan Prytz återtar sin plats som basist i glamrockbandet Stardust.

Den sista av Stardust grundare som tycktes stanna utanför återföreningen meddelas idag vara tillbaka med de gamla barndomsvännerna från Uppsala. Skivbolaget har gått ut med en pressrelease idag om att Jonathan återtar sin plats som basist i den nya uppställningen. Vi frågade Jonathan hur det kändes att vara tillbaka. ”Haha! Det får du fråga dem hur det känns att ha mig tillbaka istället. Nej men, I sinnet har jag nog aldrig klivit av.”  Av originalmedlemmarna är det nu bara trummisen Lars Hammar som saknas. Vi har försökt kontakta Lars Hammar för en kommentar utan att lyckas.

"Det är en oerhört stor grej! Vi hade hoppats att Jonte skulle vilja vara med men med hans tunga ansvar i USA med eget skivbolag och andra musikprojekt i mixerbåset, så hade vi inte så stort hopp för att kunna arbeta ut detaljerna. Men det lyckades vi med! Vi är oerhört glada att ha honom tillbaka och nu känns det som vi är oövervinnerliga på riktigt!" Sa Hampus till pressen efter att den glada nyheten gått ut.
”Vi har väntat i tio år och hoppats, de slutade ju allt sådär dåligt liksom. Och det kändes som de bara hade börjat komma igång när de la av. Det är den där dynamiken när alla är tillsammans på scenen som är bäst. Typ Hampus kan ju showa som ingen annan, men med Anton och Jonte bakom sig så blir det ännu bättre. De är ju helt galna hela gänget, och SÅ ska det vara!” sa Maria Göransson, ordförande för Stardust officiella fanclub i Sverige.

Från andra delar av världen så har nyheten om svenska musikexportsuccén tagits emot med till största delen glada tillrop. ”Det som saknas idag är musiker som verkligen skriver och spelar sin egen musik, som har en egen röst och som kan nå ut genom bruset med äkta kvalité i ljudbilden, skapar mer variation än den massproducerade popmusiken som fyller våra listor idag. Det återstår att se om ett band som Stardust kan göra intryck alls dock i dagens musikscen, där allt är strömlinjeformat och så mycket har ändrats bara på de sista tio åren. Den musikbransch som de nu ska tackla är en annan värld än den som de lämnade.” Säger musikrecensenten och kolumnisten Eric Green i en kolumn i The NewYorker.  Det återstår att se hur det går för grabbarna men vi väntar med spänning för att se resultaten av återföreningen.

Mia Bergström - Nöje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar