söndag 10 september 2017

Glamrockbandet Stardust återförenas!



Glamrockbandet Stardust återförenas!


MUSIK:
”Vi har stora planer” Svenska glamrockbandet Stardust återförenas efter 10 år isär.
Stardust bildades 1993 i Uppsala av då 15-16 åriga Anton och Hampus tillsammans med Jonathan Prytz. Bandet slog igenom på allvar år 2000 och gick vidare till att snabbt bli en av Sveriges genom tiderna största musikexporter. De släppte fyra fullängdsalbum på kort tid och vann många stora priser för sin musik men även för sina extravaganta och innovativa musikvideos och scenframträdanden. Bandet upplöstes 2007 efter stora slitningar och bråk som kulminerade i ett omtalat självmordsförsök och stormiga turer kring bandet i media.
”Det var dags nu. Vi har talat om det många gånger men det har aldrig varit rätt tid för det, men nu har stjärnorna lagt sig i rätt linje och vi är redo och oerhört peppade för detta.” sa sångaren Hampus Krona i en pressrelease tillsammans med Anton Berger som säger Stardust har varit en stor del av våra liv och kommer alltid att vara. Det är bara naturligt att det fortsätter efter pausen vi haft i bandet, där vi gjort annat.”
”Erik, jag och Anton är tillbaka och vi har börjat skriva musik igen. Dessutom har vi med oss två nya grabbar, fantastiska musiker som kommer göra oss bättre än vi någonsin varit. Patrik och Benjamin!”
säger Hampus.  ”Vi försöker modernisera en aning, och man kan följa oss på youtube om man vill se hur vi jobbar med skivan och sedan på turnén.” svarar Hampus på frågan om hur de ska ta Stardust in i 2010-talet.  Stardust har fortfarande en stor skara fans som aldrig riktigt lämnat bandet under deras tio år isär och musiken spelas fortfarande ofta på radio, så som klassiker som Do or Die, Vain in the Brain har fått kultstatus i dag.
Hur ska ni toppa förväntningarna som kommer med detta? ”Vi har stora planer.” säger Hampus med ett lovande leende.

Nöje / Angelica Timander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar