måndag 11 april 2016

Explosion på Militärbas



Nära norska gränsen ligger en gammal militärbas som inte varit i bruk på många år. Grannar till marken rapporterade kring ett på natten att de känt ett skalv i marken och några rapporterade doften av brandrök och larmade brandkåren. När brandkåren anlände var den gamla anläggningen övertänd.

Försvarets officiella uttalande om vad som hände var på söndag morgonen att de inte kan berätta så mycket om det, men att det varit en explosion. Basen hade använts som lager sedan nedläggningen och det som skett tycks ha varit en olycka. Inga människor ska omkommit i branden eller explosionen. Områden var tomt och bara några väktare som höll koll på området har förts till sjukhus.

”Det flög en helikopter över mitt hus just innan det smällde!” säger Gunnar Törnquist, 72 som är markägare och bor i närheten av området. ”Det kör lastbilar hela nätterna här på mina grusvägar, något mystiskt på den där basen. Men det får man förstås inte säga.” Fortsätter han när han bjuder oss på en kopp kaffe på trappan. ”Det är där dem har alla aliens och alla genmodifierade klonerna och robotar som ser ut som vanliga människor.” Förklarar han. ”Det kom några springande en gång, som hade rymt. Jag såg dem genom köksfönstret.”

En utredning om vad som hänt har sats in av Försvaret som inte var villiga att besvara Gunnars misstankar med något ytterligare uttalande.

                                                                                                                                   Jenny Wiik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar