lördag 9 april 2016

Säkerheten ökar i Griphamn

Griphamns Trygghetsorganisation (GTO) statsar stenhårt på deras nya metod; Projekt Skymningsvän. Ett arbete som påbörjades under hösten 2011 efter ökade antalet våldsbrott i staden. GTO satsar nu på ett samarbete med polisen och vaktbolagen för att skärpa vaksamheter mot våld och rån i Griphamn.

"Skymningsvännerna är inte som andra gatuvandrare. Det här är en högst aktiv och agerande grupp av modiga människor. De har tagit upp kampen för sin stad." säger Daniela Stierna, projektledare för projektet.

"Man har knappt hunnit att starta projektet, men vi har redan kunnat omhänderta 'skumma typer' som agerat i allra högsta grad väldigt misstänkt." säger Johanna Hurtig, taleskvinna för polismyndigheten i Griphamn.

Det verkar faktiskt som om innerstaden faktiskt lugnat sig med den ökade polisnärvaron. Men Projekt Skymningsvän finns just nu bara som en SMS-tjänst, men enligt information på GTO's hemsida ökar medlemsantalet varje dag.

"Jo, tanken med den här SMS-tjänsten är att om man är på väg hem eller på väg till en hållplats mitt i natten, och känner att man är otrygg och osäker. Då kan man skicka iväg ett sms. Våra medlemmar kommer svara om de kan följa med, men i dagsläget är vi inte så många och tyvärr kan det vissa kvällar inte finnas någon som kan gå med. Men om man känner sig otrygg så borde man ringa till någon man känner som man kan prata med tills man kommer hem." säger Daniela Stierna.

Det ryktas om en samverkan mellan GTO och kommunen och trafikkontoret om att vidta konkreta åtgärder vid vissa områden med övervuxen eller skymmande park och natur. Framför arbetar de på att ta fram tåligare gatulyktor som inte kan saboteras lika lätt. Allt för att vanliga människor ska känna sig trygga i sin egna stad.

*Annonsen avslutas med en välgjord reklamannons för SMS-tjänsten; där det finns ett nummer om man vill använda tjänsten.*
 
Siv Månsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar