lördag 9 april 2016

Korruption i Griphamn

En ny rapport från RRM (Rättrådighetsmyndigheten) hyser misstankar om korruption hos Griphamns polisstyrka. Man fruktar att detta har underminerat brottsutredningar sen flera år tillbaka.
 
Rättrådighetsmyndigheten pekar på att Griphamn finns i ledningen bland de 5 städer som är mest påverkade av korruption. Riskorganisationen för Lag och Ordning (ROLO) stödjer myndigheten i sitt uttalande.
 
– Korruption håller ingenting för heligt, inte ens liv! Det här kommer inte bara leda till ökat våld på gatorna utan indragande av polismyndighetens reda knappa resurser i staden. Jag är övertygad om att detta kommer skada framtida generationers syn på brottslighet, säger ROLO:s talesman Annika Grönwall.
 
Polischef Ingrid Eide rasar över dessa anklagelser.
- Ska man leta efter korruption så ska man leta högre upp! Mina mannar riskerar sina liv på gatan varje dag och de spiller sitt blod för den här stadens säkerhet!
 
RRM:s rapporter visar tydligt att korruption hindrar utvecklning. Antalet olösta brott i Griphamn är för många för stadens storlek, tycker RRM:s ordförande Theodor Linde.
 
Henning Gudmunsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar