torsdag 28 april 2016

Utställning: ”Njutningens Magi”

Svartvitt, sensuellt och naket. Det är ledorden i fotografen Adam Isakssons nya utställning som hade premiär den 20:e april på det anrika galleri Nevuo i Stockholm. En utställning som hyllats och rosats av såväl fotografer som kritiker runt om i landet och även ute i Europa. Kanske är detta Adam Isakssons stora genombrott för vägen in på en internationell karriär?
Utställningen som går under namnet ”Njutningens magi” gör verkligen skäl för sitt namn. Den i Griphamn hemmahörande Adam Isaksson har en exceptionell förmåga att i sina svartvita foton fånga upp känslan och ljuset i bilderna och få sina modeller att verkligen våga leva sig in, utrycka sig. Detta är Adams stora genombrott och första egna utställning, tidigare har han arbetat tillsammans med andra kända fotografer så som Malin Enström och Andreas Ziva. Att stå på egna ben är läskigt och svårt i en så snäv branch men Adam Isakssons envishet och framåtanda har gett resultat och det med råge!

”Njutningens magi” är en smakfull fotokedja där kvinnans nakenhet och sensualism ligger i fokus. De fyra modellerna, alla så olika i sättet och utseendet kompletterar varandra på ett njutningsfyllt sätt och lyfter varandra i bilderna där de figurerar tillsammans. Fotona är främst tagna utomhus med fokus på att skapa en magisk känsla i bilden som förstärks av ljuset och intensiteten som är trots att bilderna är svartvita, något som blivit Adam Isakssons signum.
En av mina favoriter bland fotona som är med i utställningen är på den gravida kvinnan (Jennie Thunsbrunn; reds tillägg)  som sitter på en klipphäll vid havet  solnedgången, magin flödar då ljuset och modellen är i totalt samspel med fotografen.

Jag för min del hoppas få se mer av Adam Isaksson och av de fyra kvinnorna på bilderna framöver, tillsammans skapar de magi! En magi som verkligen kommer kunna ta Adam Isaksson till högre höjder.

Med premiär i Stockholm kommer utställningen sedan att visas i Uppsala, Sundsvall, Umeå, Norrköping och sedan avslutas i fotografens hemstad Griphamn den 24:e juli


Skriven av: Elin Sigridsdotter Holt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar