söndag 25 oktober 2015

Griphamns årliga ungdomsfest!


2015-10-25

I fredags var det dags igen för den stora festen för Griphamns ungdomar som anordnas av kommunen i samarbete med de olika ungdomsföreningarna i staden. I år hölls festen nere på stranden och precis som tidigare år följer skräp och skadegörelse i ungdomarnas spår. 


Omkring åttahundra ungdomar samlades under fredagen på stranden för den årliga festen. Trots att polis och ordningsvakter fanns på plats avlöpte kvällen inte helt utan incidenter och skadegörelse. –” Vi bedömer ändå att årets fest var lugnare än förra året. Vi har fått in några anmälningar angående skadegörelse och även misshandel. Vi har omhändertagit ett tjugotal ungdomar som fått spendera natten hos polisen för tillnyktring. Vi har även gripit några för olaga innehav av droger, dessa kommer under dagen att åtalas.” Säger Erik Skoogh, presstalesman vid Griphamnspolisen. ”Vi har även ryckt ut för att rädda en ung kille som föll i vattnet ute vid piren, han togs till akuten och mår efter omständigheterna bra men fick stanna kvar för observation” fortsätter Erik Skoogh.
De som använder sig av stranden för morgonpromenader möttes på lördagen av en strand täckt av skräp, papper och tomflaskor. Griphamns idrottsföreningar brukar kunna göra sig en rejäl hacka på att städa stranden och vid elvatiden på lördagen var stranden åter sitt vanliga jag igen. Var festen kommer att hållas nästa år är oklart och diskussionerna går heta om festen egentligen är bra eller dåligt för stadens ungdomar. Många anser att det främjar fylla och dåligt beteende medan andra hävdar att det är bra att iallafall en gång om året ha kontroll på var deras ungdomar befinner sig. Hur det blir nästa år får helt enkelt tiden utvisa. Det tycks som om ungdomarna är mycket nöjda med årets fest.

” Oja! Det var fantastiskt kul! Dans och fest tillsammans med kompisar, det kan inte bli bättre! ” Elin Samuelsson, 15 år.
”Det var fett ballt! Jag minns inte ens hur jag tog mig hem” Jon Leander, 17 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar