måndag 12 oktober 2015

Simultimas Nyhetsblad

Nyhetsbladet

På vårt förra möte diskuterade vi i styrelsen hur vi kunde göra vårt arbete mer synligt för er användare och medlemmar i föreningen. Vi jobbar med många saker och har mycket saker för oss och vi vill så klart gärna hålla er uppdaterade om vad vi jobbar med, hur vi resonerat kring olika frågor ni bett oss ta upp, och hur vi valt att hantera de frågorna.

Därför har vi valt att starta detta Nyhetsblad (namnet kanske ändras framöver allt eftersom vi listat ut hur vi vill göra detta) för att vi ska kunna sammanfatta lite av det som händer och vad vi jobbar med. Styrelsen träffas varje månad och diskuterar det aktuella läget och de frågor som kommit upp under månaden. Samt planerar hur vi ska göra spelet så bra som möjligt för våra spelare.

September 2015 Styrelsemöte

En snabb sammanfattning av de viktigaste punkterna som vad vi talade om förra månadsmötet kommer här.

Offen

Styrelsen beslutade att låta offen få komma tillbaka, men planerar att fortsätta ta upp frågan om huruvida den fungerar och gynnar spelet eller inte regelbundet framöver.

Lurkmöjligheter

Vi diskuterar en spelarledd fråga från en av Simultimas grupper på Facebook. Frågan gäller huruvida användare borde ha möjlighet att kunna lurka utan att behöva ha ett namn inloggat (vilket kan göras nu). Problematiken i frågan centreras kring att den eller de faktiskt inloggade spelaren/-na kan känna sig utlämnad som ”nöje” för sådana anonyma ”tjuvkikare”, som man menar inte ens gör det i syfte för att själv spela. Man menar att det inte är spelfrämjande.

Styrelsen resonerar kring detta men kommer fram till att man anser:

”Båda [spelare och lurkare] har ett val i chattmötet och båda ska kunna ta eget beslut om hen vill kunna bli kontaktad eller ej.”


Beslut tas att inte ändra på lurkinställningarna, men för att främja spelet och ge spelarna en chans att komma med egna idéer och synpunkter för att främja spel vill styrelsen göra en enkätundersökning för att utreda vart vi kan jobba för verka mer spelfrämjande i framtiden.

Stefans To-Do List

Styrelsen tycker det är en bra idé att offentligöra Stefans attgöralista för att öka insynen i vad som planeras och jobbas på i framtiden för chatten. Detta jobbar vi fortfarande med att lösa.

Chattstorm i Oktober

Styrelsen beslutar att för att kickstarta spelet på chatten för hösten och dessutom ge ökade spelchanser så gör vi Oktobermånad till en event-månad. Event på Halloweentema avlöser varandra varje helg fram till Halloween!


Oktober 2015 Styrelsemöte

En sammanfattning av det vi talat om på vårt möte den 12/10 2015.

Domänen

Styrelsen har betalat för simultima.se domänen för ännu ett år framåt.

Gilla oss på Facebook

Det beslutas att vi ska ordna en knapp på hemsidans index där vi länkar till vår page på facebook, samt också till våra facebookgrupper.
Vi beslutar även att facebookgrupperna som vi planerat att ta bort får vara kvar, men definierar istället tydligare hur de ska användas. Vår "sida" är till för nyheter, annonseringar och sådant som rör allmänheten, medan facebook grupperna är för spelarna, så att de kan ställa frågor och hitta varandra enkelt om de önskar. Vi ska uppdatera texterna på pagen och Simultimas grupp.

Förbättra Loggan

Diskussion om att loggan på framsidan är för brun, och beslut om att försöka ta fram nya förslag tas. Dessutom ska facebookgruppen och sidans loggor uppdateras och förbättras.

Enkät

Jobbet med enkäten är påbörjad, mötestid bokas för att färdigställa enkäten tillsammans.

Simultimas Instagram

Vi funderar över nya sätt att marknadsföra oss och synas för fler personer som kan vara intresserade av vår hobby. Vi beslutar att göra ett instagramkonto. Detta kan man hitta här! https://instagram.com/simultima.se/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar